barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Lucky Peterson - Son Of A Bluesman

De titel is duidelijk en helemaal waar. Lucky Peterson is de zoon van bluesman James Peterson. Zanger, gitarist en eigenaar van de Governor’s Inn, een bluesclub in Buffalo N.Y., waar zoon Lucky al vanaf de wieg getuige was van de muziek van Muddy Waters, John Lee Hooker, Little Milton, Willie Dixon om er maar een paar te noemen. Door laatstgenoemde onder de hoede genomen maakte hij als 5-jarige als zijn eerste opnamen en was hij op tv te zien. Later maakte hij deel uit van de bands van Little Milton en Bobby ‘Blue’  Bland en werkte hij in de studio samen met Etta James, Otis Rush en James Cotton voordat hij aan zijn eigen carriere begon.

Met zijn recente cd “The Son Of A Bluesman” staat Lucky Peterson even stil bij zijn eigen leven. De eigen songs zijn autobiografisch en de covers hebben een bijzondere betekenis voor hem. Hij is bezig zoals we hem het beste kennen, met vurig gitaarwerk, smeuige orgeltonen en soulvolle zang. In het titelnummer bezingt hij dat hij de blues niet heeft gekozen, maar dat de blues hem heeft uitgezocht. “Nana Jarnell” is een eerbetoon aan zijn moeder en schoonmoeder. Twee keer horen we “I’m Still Here”, als midtempo shuffle en de afsluiter is een onvervalste gospel. Fraaie covers zijn Bobby Bland “I Pity The Fool” en “I Can See Clearly Now”, dat we kennen van Johnny Nash.

BarnOwlBlues vindt: Met “The Son Of A Bluesman”  laat Lucky Peterson horen dat hij nog steeds meetelt. We horen niets nieuws, geen wereldschokkende veranderingen. Het is de Peterson zoals we hem kennen. Een fraaie cd.

Website

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl