barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jeffrey Halford & the Healers – Rainmaker

De in Texas geboren en in Californië opgegroeide Jeffrey Halford heeft met “Rainmaker” zijn vijfde album uitgebracht. Hij laat zich begeleiden door zijn vaste band the Healers, die bestaat uit Paul Olguin op bas en gitaar, Adam Rossi op toetsen en Michael Messer op drums. De muziekstijl valt te omschrijven als americana, maar dan duidelijk verankerd in de blues.

Met “Rainmaker” voeren Halford en zijn mannen ons op een reis door zijn Amerika. Het begint met de titelsong “Rainmaker”, een vlotte boogie over de droogte in Californië. Het zwerfbestaan wordt beschreven in “Lost Highway” en we nemen een kijkje over de grens in “Mexico”. Hij wordt lyrisch en poëtisch in “City Of Hope”, de stad waar we allemaal willen wonen. Halford heeft geen bombastische uitvoeringen nodig, hij zegt alles wat hij kwijt wil in elf pure en eenvoudig aandoende songs. Maar vergis je niet, luister goed en je ontdekt diepere lagen in deze eenvoud.

Met “Rainmaker” geeft Jeffrey Halford ons een origineel en geïnspireerd album dat ons een kijkje geeft in het Amerika van vandaag gevat in elf goed geschreven en aanstekelijke songs.

www.jeffreyhalford.com

Reacties

Doug Deutsch op 23-10-2014 23:04
Thanks for this Eric!
Best

Doug D.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl