barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mississippi Heat – Warning Shot

Mississippi Heat, gebouwd rond Pierre Lacocque, is een band die er al sinds jaren bekend om staat dat zij niet bang zijn om de blues, hun basis, te mixen met elementen uit jazz, swing, rock en Afrikaanse muziek. Dat wordt op hun nieuwste album ook weer duidelijk benadrukt.

Van de zestien songs zijn veertien originals, waarvan de meeste door Lacocque zijn geschreven en een aantal door zanger/gitarist Michael Dotson. Zangeres Inetta Visor heeft er een voor haar rekening genomen en ook drummer Kenny Smith, die op zijn nummer ook de zang voor zijn rekening neemt. Met de opener “Sweet Poison” wordt meteen het visitekaartje afgegeven en vanaf deze swingende blues horen we ouderwetse Chicagoblues (“Warning Shot”) en Deltablues (“Evaporation Blues”), afgewisseld met jazzy songs, rock ’n roll (“Alley Cat Boogie”), en latin-rock (“Come To Mama”). Iedere song is spannend en opwindend en het speelplezier is duidelijk aanwezig.

BarnOwlBlues vindt dit een album die iedere bluesfan zou moeten horen. Mississippi Heat is door de jaren heen gegroeid naar een van de beste bluesbands van het ogenblik.

www.mississippiheat.net

Reacties

Frank Roszak op 07-10-2014 06:42

Thanks Eric  nicely saidRegardsFrank RoszakKBA Awardee 2014 PUBLICIST

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl