barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Veldman Brothers – Livin’ By The Day

Met het uitbrengen van “Livin’ By The Day” vieren de Veldman Brothers hun tienjarig bestaan. Een beetje wrang, omdat bassist Donald van der Goes en drummer Marcel Overkamp inmiddels de band hebben verlaten. De band rond de gebroeders Veldman blijft doorgaan en ik had begrepen dat er inmiddels een nieuwe bassist was gevonden. Maar op dit album speelt de band nog in de welbekende en succesvolle samenstelling rond de naamgevers Gerrit Veldman (zang, gitaren) en Bennie Veldman (zang, Hammond, Rhodes piano, mondharmonica).

Het album bestaat uit elf zelfgeschreven nummers – tien van Gerrit en één met de muziek van Bennie en de tekst van Gerrit – en is een prima en gevarieerd geheel geworden. Met de opener, de korte instrumental “Frenzy” hoor je meteen het van de band zo kenmerkende geluid. Dat betekent niet dat de sound van de band makkelijk in een hokje valt te stoppen. Daarvoor zijn de heren te gevarieerd. We horen Texas blues, swamp blues, stevig rockend werk en fraaie ballads. Het kenmerkende geluid zit hem meer in het wat naar Hendrix/Vaughan neigende gitaargeluid en het smeuïge orgelwerk.

Het hele album is ijzersterk te noemen; er zitten naar mijn mening geen zwakke nummers tussen. Songs die bijzonder indruk op mij maken zijn het krachtige “I Want You”, de fraaie ballade “Little Things” en het emotioneel gezongen “Livin’ By The Day”, waarop alleen beide broers te horen zijn. Ook de afsluiter “What Do You Know” is een prima song in de allerbeste Southern Rock-traditie.

BarnOwlBlues vindt dat de Veldman Brothers met dit album hun tot nog toe beste cd hebben gemaakt. Het geheel is goed opgebouwd, gevarieerd en uitstekend uitgevoerd. Een aanrader.

Internet: www.veldmanbrothers.nl


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl