barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mariëlla Tirotto & The Blues Federation: Live cd-opnamen 16 november 2014

Sinds enkele jaren maakt Mariëlla Tirotto & The Blues Federation de podia in binnen- en buitenland onveilig met hun opwindende bluesgeluid. Na twee succesvolle studioalbums staat nu een live-cd op het programma en deze werd op 16 november jl. opgenomen in de DMI Studio te Weesp. Als publiek waren een zeventigtal fans uitgenodigd.

De band heeft de laatste tijd wat wijzigingen ondergaan en bestaat nu naast zangeres Mariëlla uit haar man Heins Greten (toetsen), John Kakiay (drums) en Arno Hagemans (bas). Sinds kort heeft zich gitarist Loek van der Knaap bij de band aangesloten, maar omdat hij met zijn andere band, Livin’ Blues Xperience, andere verplichtingen had werd deze taak door Micha Sprenger overgenomen. Als min of meer vaste gast zat Onny Tuhumena achter zijn percussie-instrumenten.

Er is voor het live-album een keuze gemaakt aan songs, die al op de beide studio-cd’s stonden en al live werden gespeeld. Daarnaast zijn nog twee gloednieuwe nummers opgenomen, die zo nieuw zijn, dat Mariëlla de tekst van het papier moet aflezen. In totaal zijn elf songs uitgekozen, die twee maal worden gespeeld. De eerste set verloopt vrij strak, maar na de pauze gaat het allemaal veel losser en soepeler. De band gaat echt los, wat ook een positieve respons uit het publiek ontlokt, waar de band dan weer op inspeelt. Een mooie interactie dus, die ongetwijfeld op de cd zal doorklinken.

Na het vertrek van harmonicaman Michel vorig jaar zomer heeft de sound van de band een duidelijke verandering ondergaan. Door het ontbreken van het harmonicageluid en het feit dat Heins nu piano speelt is het rauwe geluid verfijnder en jazzy geworden. John en Arno zorgen voor een solide basis, waarop Micha, Heins en Mariëlla verder kunnen bouwen. De band swingt als de beste en als ze eenmaal echt los gaan, zoals in de tweede set, dan duurt het niet lang voordat de vonk bij het publiek overslaat.

De releasedatum van de cd staat gepland voor februari 2015. Ik kan er haast niet op wachten.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl