barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Knickerbocker All-Stars – Open Mic At The Knick

Het Knickerbocker Cafe is een bar in Westerly, Rhode Island, waar zo’n beetje alle bluesartiesten van naam al hebben opgetreden. Als eerbetoon aan dit feit heeft een aantal musici de handen ineengeslagen en een avond vol bluesklassiekers ten gehore gebracht, die op dit album zijn verzameld.

Als je van de titel uitgaat, is dit in een zogenaamde ‘Open Mic’-vorm gegoten. Maar denk niet dat ieder die toevallig een mondharmonica in zijn achterzak heeft zitten hier het podium op kan springen om een deuntje mee te blazen. De deelnemende musici zijn Bobby en Fran Christina (drums), Ricky King Russell en Nick Adams (gitaar), Bob Worthington (bas), Bobby "Breeze" Holfelden (trombone), Rich Lataille en Dennis Cook (sax), Al Copley en Dave Maxwell (piano) en voor de zang zorgen Willie Laws, Malford Milligan, Johnny Nicholas, Sugar Ray Norcia, Mike O'Connell, Curtis Salgado, J. P. Sheerar en Brian Templeton. Zeg maar rustig dat de basis wordt gevormd door Roomful Of Blues.

Songs die we te horen krijgen zijn klassiekers als “You Upset Me Baby”, “Five Long Years”, “Mother-In-Law Blues”, “Reconsider Baby” en nog negen andere. De beste nummers zijn naar mijn mening het soulvol gezongen “Ain’t That Loving You Baby”, “Reconsider Baby” met schitterend gitaarwerk en het rockende “Going Down”.

“Open Mic At The Knick” is een leuk album, dat laat horen hoe een avondje blues er in Amerikaanse clubs aan toe gaat.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl