barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John Frick Band – Urban Crossroads

Met “Urban Crossroads” heeft de John Frick Band een prima tweede cd uitgebracht. De band bestaat naast naamgever John Frick (zang, gitaar) uit toetsenman Leo Birza, drummer Michel de Man en bassist Rob Nager, die ook nog een lekker stukje harmonica speelt. Op een aantal nummers doet Tom Moerenhout mee op saxofoon.

De twaalf songs zijn door Frick zelf geschreven en hij tekent samen met Peter Struijk ook voor de productie. Wat stijl betreft is het duidelijk dat de heren zich niet laten vastpinnen. We krijgen een variatie van uptempo songs, afgewisseld door slowblues, ballads met uitstapjes naar southern rock en jazz. Twaalf zeer fraaie songs met als positieve uitschieters “She’s So Fine”, waarin orgel en gitaar elkaar afwisselen, en de slowblues “Same Way Too”, die rustig begint en geleidelijk naar een hoogtepunt toe werkt.

BarnOwlBlues vindt “Urban Crossroads” een zeer fraai album, dat bewijst dat de John Frick Band een verrijking is voor de Nederlandse blueswereld.

www.johnfrickband.com


Aanvulling 22-12-2014: Nico Hart heeft inmiddels Rob Nager op bas vervangen en door zijn medewerking aan de cd is Tom Moerenhout bij de band ingelijfd.Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl