barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Peaches and Crime – Do Bad Things

Blues en cabaret, een combinatie die je tegenwoordig maar zelden tegenkomt. Anders dan in de eerste decennia van de vorige eeuw toen het vaudevilletheater een kweekbodem was van jonge bluestalenten als Ma Rainey en Bessie Smith. Een groep die de combinatie heeft weten te maken tussen blues en cabaret is het uit Binghamton, New York afkomstige Peaches and Crime.

Zoals het een vaudeville groep betaamt hoort er een spreekstalmeester bij en die krijgen we in de vorm van Daniel Z (echte naam Daniel Schwartz). De zang wordt verzorgd door echtgenote Angela Shwartz, die het alter-ego Angie Diamond aanneemt. Het geheel wordt gecompleteerd door tromboniste/zangeres Julia Adams (a.k.a. Abigail Pins), clarinettiste/zangeres Cat MacDonald (Young Catherine), drummer Ross Bennett (Ross),  bassist Stephen Longfield ("Honest" Stephen) en pianist Mike Sclafani (ex-boxer Mikey the Fist).

Met “Peaches and Crime Do Bad Things” hebben zij alweer hun derde cd uitgebracht en wat we daarop horen is een afspiegeling van hun theatrale muzikaliteit. Met een combinatie van blues en jazz met wat polka en klezmer krijgen we een cd vol humoristische songs te horen. De cd is gewoon in een studio opgenomen, maar het doel was om het te laten klinken als live-registratie, zodat je een indruk krijgt wat de dames en heren op het toneel allemaal uitvoeren. En dat is prima gelukt.

BarnOwlBlues vindt dit album een heel bijzondere benadering van de thema’s ‘blues’ en ‘theater’ en hier een fraaie eenheid van te maken. Zeer goed geslaagd.

Reacties

Frank Roszak op 22-12-2014 21:56

Thank u very much Eric and Happy HolidaysRegardsFrank RoszakKBA Awardee 2014 PUBLICIST

Peaches And Crime op 22-12-2014 21:58

Thank you so much

(via Facebook)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl