barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Bill Phillippe – Ghosts

Na zo’n dertig jaar in en rond San Francisco in een aantal bands gespeeld te hebben heeft Bill Phillippe het plan opgevat om eens wat voor zichzelf te gaan doen. Na zich al die jaren met funk en soul te hebben bezig gehouden vond hij het eens tijd worden om de muziek, die hem vroeger heeft geïnspireerd, weer eens op te pakken. En alleen begeleid door zijn eigen gitaar heeft hij het album “Ghosts” gevuld met songs die in de geest van de Mississippi Delta liggen.

 

De cd bestaat uit dertien songs, waarvan er zes van eigen hand en de rest oude bekenden, zgn. traditionals, zijn. De teneur van het hele album is vrij treurig en donker, maar daarom niet minder mooi. De hele klank komt ouderwets over, wat de originaliteit van Phillippes muziek ten goede komt. Uitschieters in positieve zin zijn de eigen compositie “The Ballad Of Blind Willie” en de van Son House bekende “Death Letter”.

BarnOwlBlues vindt een puur bluesalbum als deze een verademing in een wereld waarin alles steeds gladder en klinischer wordt opgenomen.

www.billphillippemusic.com

Reacties

Frank Roszak op 12-01-2015 06:41

Thanks Eric  much appreciated as I always doRegardsFrank RoszakKBA Awardee 2014 PUBLICIST

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl