barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mariëlla Tirotto & The Blues Federation – Live In Concert

Op 16 november 2014 werden, ten overstaan van een geselecteerd publiek, in de DMI Studio te Weesp opnamen gemaakt in een live-setting. Deze opnamen zijn nu verschenen op de cd “Live In Concert”, die op 20 februari jl. ten doop werd gehouden in het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede.

      

 Deze releaseparty was een compleet concert, waarin Mariëlla Tirotto & The Blues Federation tweeëneenhalf uur lang alles uit de kast trokken om het publiek te vermaken. Halverwege het optreden werd de eerste cd overhandigd aan de heren van Blues In Wijk Na dit officiele gedeelte werd het concert weer snel hervat. De nieuwe gitarist Loek van der Knaap, die tijdens de cd-opnamen vanwege andere bezigheden niet aanwezig kon zijn, blijkt al snel zijn plek in de band gevonden te hebben en hij was prominent op het podium aanwezig. Micha Sprenger, die Loeks plaats bij de opnamen had ingenomen was nu ook aanwezig en speelde een aantal keren mee. De gitaarduellen tussen beide meestergitaristen behoren tot de hoogtepunten van de avond. Ook liet oud-bandlid Michel de Kok een aantal keer zijn mondharmonica klinken.

Het album zelf is een uitstekende weergave van de middag van de opnamen. De band is hecht, swingt de pan uit en het toen zichtbare plezier is prima op cd overgebracht. De geluidsweergave is erg goed te noemen en doordat de songs live zijn opgenomen komt het geheel soepel en spontaan over. De cd is keurig verzorgd uitgevoerd in digipack, waar een boekje met  informatie en songteksten is opgenomen. Omdat ik bij de opnamen aanwezig ben geweest was ik erg benieuwd naar het resultaat. En ik kan zeggen dat ik er zeer tevreden over ben. Het album bestaat uit dertien songs, waaronder gloednieuw werk. Hoogtepunten zijn voor mij persoonlijk de jazzy uitvoering van "Somewhere Down The Road", het rockende "House On The Hill"  en een fantastische uitvoering van het van Cuby & the Blizzards bekende "Windown Of My Eyes".

Mariëlla Tirotto & The Blues Federation is een zeer goede band, die een prima show kan brengen. Dit liveoptreden en deze cd zijn daar het bewijs van.

Website: www.tirottoblues.euReacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl