barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Michael de Jong: Paradiso, 1 februari 2015

Tijdens het optreden vertelde hij dat hij zo’n 25 jaar geleden voor het eerst in Paradiso optrad en dat hij er trots op was er nu nog zijn muziek te brengen. Michael de Jong, singer-songwriter en bluesman in hart en nieren, heeft een leven geleid waar heel wat over te schrijven valt. Maar dan moet je toch iemand van zijn kaliber zijn om er ook daadwerkelijk over te kunnen schrijven.

Op zondagmiddag 1 februari is in de kleine zaal van de poptempel weer duidelijk dat Michael een man is die zijn songs ook echt op het publiek kan overbrengen. Zonder opsmuk, zonder show, slechts begeleid door zijn eigen gitaar boeit hij het aanwezige publiek van begin tot eind. Hij begint met een gloednieuwe song, die hij voor het eerst live zingt en brengt vervolgens grotendeels nummers van zijn onlangs uitgebrachte album “Something For The Pain”.  Jammer dat een van zijn gitaren steeds ontstemd raakt, waardoor het wat tijd kost de snaren in het gareel te brengen. In de pauze vertelt hij mij dat hij niet helemaal tevreden is omdat hij problemen heeft met zijn ademhaling. Het reguliere optreden – voor de toegift - wordt afgesloten met het meeslepende “Park Bench Serenade”, een van zijn mooiste songs.

Ondanks zijn ademhalingsproblemen weerhoudt het Michael er niet van om alles te geven en ziel en zaligheid in zijn optreden te leggen. Kortom, een overtuigend en sterk optreden.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl