barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Groundhogs – Live at Anti WAA Festival 1989 (CD / DVD)

Fraaie verpakking, matige inhoud. Dat moet ik concluderen na het beluisteren en bekijken van deze cd/dvd. Eerst iets over de band zelf. The Groundhogs is een van de oudst nog bestaande bands uit Groot-Brittannië. Vaste spil in de band is zanger/gitarist Tony McPhee. Wat andere bandleden betreft munt de band uit door de regelmatige personeelswisselingen. Vernoemd naar een oude song van John Lee Hooker is de band in de jaren zestig begonnen als begeleiders van een flink aantal Amerikaanse bluesartiesten, die Europa bezochten. Hun stijl is nog het best te omschrijven als stevige blues en boogie.

In het weekend van 15 en 16 juli 1989 stond de band, die toen bestond uit de al genoemde McPhee, bassist Dave Anderson en drummer Mick Jones, op het goedbezochte Anti WAA-festival in Duitsland. Een van de gecontracteerde bands was de legendarische The Band, maar die moesten toen afzeggen. Als plaatsvervangers was de Groundhogs bereid om hun plaats in te vullen. Zij hadden de twijfelachtige eer om het uit 30.000 man bestaande publiek op zondagmorgen 11 uur uit hun slaap te rukken. Van dit optreden zijn film- en geluidsopnamen gemaakt en die zijn onlangs door Nibelung Records op zowel cd als dvd uitgebracht. Beide komen  in een behoorlijk luxe uitvoering, keurig verzorgd. We zien en horen acht songs en duidelijk is dat de heren hun beste beentje voor zetten om het nog slaperige publiek wakker te krijgen. En dat lukt ze prima.

Jammer is alleen dat de geluidskwaliteit op zowel cd als dvd niet echt goed te noemen is. Het drumwerk komt te luid over en de rest van de muziek verzinkt eigenlijk in een brei van geluid. Zo goed als de verpakking is uitgevoerd, zo matig is de inhoud. Erg jammer, dit had beter gekund.  

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl