barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Jeff Chaz – Chronicles

De naam Jeff Chaz zei mij tot het moment deze cd op mijn deurmat lag helemaal niets. Toch heeft de uit New Orleans afkomstige bluesman al vier albums uitgebracht. Zijn meest recente uitgave “Chronicles” is een verzameling van zijn favoriete songs die al eerder op de eerdere albums zijn uitgebracht.

Het resultaat is een uitstekend album met tien prachtige songs, die allemaal zelf door Jeff zijn geschreven. Het laat horen dat hij naast een goed zanger en subliem gitarist ook een heel goede songwriter is. Het is moeilijk hoogtepunten te noemen,want het hele album is van hoge kwaliteit. Als ik dan toch twee songs mag noemen, die naar mijn mening nog beter zijn dan de rest dan kom ik op de slowblues “Seafood Dept. Blues”, waarin zijn gitaar volledig tot bloei komt, en “Tired Of Being Lonely” dat mij wat aan Little Milton doet denken. Niet vreemd, want dat was jarenlang min of meer de mentor van Chaz.

Ik ben blij dat ik door “Chronicles” deze uitstekende bluesartiest heb mogen ontdekken. Jeff Chaz is een ware openbaring voor me. Een absolute aanrader.

Website: www.jeffchazblues.com

Reacties

Nico Bravenboer op 07-03-2015 14:29

Ik kende Jeff al voor de  Katrina ramp , hij stuurde zijn cd's aan mij. Ik heb kort na de ramp een uur live in mijn programma Bluezy met hem aan de telefoon gezeten. Hij vertelde toen o.a dat hij alles kwijt was geraakt door de ramp. Ik heb daarna niets meer van hem vernomen. Leuk dat ik nu kortgelden de verzamelcd kreeg toegestuurd

Groetjes,

Nico Bravenboer

Jeff Chaz op 07-03-2015 22:47
Hi,and thanks for this review!!!....I can only understand a few words as I do not speak Dutch,but I can tell it is Netherlands because the double oo a lot)))
My mom was Dutch,Black,and French....
I hope to read it in English sometime.
Thanks!!

God Bless You

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl