barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Loes Swinkels – Nothing As I Know

Het is dat ik wist dat Loes Swinkels een Nederlandse was. Haar cd “Nothing As I Know” is zo on-Nederlands goed. Niets ten nadele van anders Nederlands talent, maar dit is vooral een compliment voor Loes. Dit is haar tweede album en zij heeft het meteen voortvarend aangepakt. Met muzikale duizendpoot Gabriël Peeters heeft zij samen het album, waarvan zij alles songs zelf heeft geschreven, geproduceerd. Als begeleiders had zij de beschikking over de niet minder getalenteerde en ervaren Rob Geboers (Hammond), BJ Baartmans (gitaar) en Richard van Bergen (gitaar).

Het resultaat is een prachtige en gevarieerde cd geworden, waar de nadruk vooral ligt op blues. Als je weet dat Susan Tedeschi en Bonnie Raitt tot haar voorbeelden horen dan heb je ongeveer een idee hoe het klinkt. De stem van Loes heeft naast kracht ook gevoel, waarop deze in ingetogen songs ook prima tot haar recht komt. De cd is prima verzorgd verpakt met een fraai boekje met songteksten.

Loes Swinkels is een van die voorbeelden dat er ruimschoots talent voor echte zelfgemaakte muziek aanwezig is in Nederland. Het is jammer dat we er naar verhouding zo weinig van horen. Grote klasse.

Website: www.loesswinkels.com


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl