barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Paul Jones – Suddenly I Like It

Paul Jones is iemand die we hier een ‘krasse knar’ zouden kunnen noemen. Inmiddels 73 jaar oud, maar van stilzitten is nog geen sprake. Naast zijn lidmaatschap van The Blues Band en de Manfreds en een wekelijks radioprogramma op de BBC heeft hij onlangs weer eens een solo-cd uitgebracht met als titel “Suddenly I Like It”. Het is na “Starting All Over Again” uit 2009 zijn tweede soloalbum in dertig jaar tijd, maar, zoals al beschreven, de goede man zit niet stil achter de geraniums.

Het nieuwe album is in zijn geheel in Californië opgenomen en de productie was net als de vorige keer in handen van Carla Olson. Jones wordt hier begeleid door een vaste band, die bestaat uit gitarist Jake Andrews, bassist Tony Marsico, toetsenspeler Mike Thompson en drummer Alvino Bennett. Daarnaast heeft hij weer een aantal gasten als Jools Holland, Joe Bonamassa en nog een paar weten te strikken.

Het zwaartepunt van het album ligt op het gebied van de aloude R&B en blues, zoals we dat kennen uit de beginjaren van zijn carrière bij Manfred Mann en zijn werk met onder meer The Blues Band. Pauls stem heeft nog niet aan kracht ingeboet en zijn harmonicaspel is uitstekend. Erg mooi zijn songs als “Beggar For The Blues”, waar Pauls harmonica en de gitaar van Bonamassa lekker tegen elkaar op gaan, het dramatische “Brother Where Are You” met fraai saxofoonwerk van Tom Jr. Morgan en de titelsong “Suddenly I Like It”, een recht-toe-recht-aan blues.

De opmerking ‘de oudjes doen het nog best’ is zeker van toepassing op Paul Jones. Een prima cd met veertien uitstekende songs.

Website: www.pauljones.eu


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl