barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Gerry Jablonski and the Electric Band – Trouble With The Blues

Gerry Jablonski and the Electric Band is een uit Schotland afkomstige bluesrock band met een stevige Poolse invloed. Voorman Jablonski is al ruim dertig jaar een gewaardeerde gitarist. Samen met de Poolse mondharmonicaspeler Peter Narojczyk, bassist Grigor Leslie en drummer David Innes vormde hij sinds een jaar of vijf deze band, waarmee hij nu drie cd’s heeft uitgebracht. Na het overlijden van Innes vorig jaar stond even het voortbestaan van de band op losse schroeven. Maar op verzoek van Innes zelf is een nieuwe drummer, Lewis Fraser, aangetrokken.

Onlangs heeft de band zijn vierde cd “Trouble With The Blues” uitgebracht. De tien songs zijn door de band zelf geschreven. De stijl is gevarieerd, van stevig rockende blues tot gevoelige ballads. En in alle songs komt emotie, puurheid en vooral eerlijkheid naar boven. Fraser en Leslie zorgen voor een strakke doch swingende basis, waarop Narojczyk en Jablonski hun werk kunnen doen. Peter Narojczyk is een uitstekende harmonicablazer in de Chicagoblues traditie en de interactie met de gitaar van Jablonski zorgt voor tien uitstekende songs. Mijn favoriete songs zijn de droevige blues “Down To The Ground” en de laatste song “I Confess”, waarin op indringende wijze wordt verwezen naar het overlijden van hun vriend David Innes.

De cd heb ik nu al enkele keren beluisterd en steeds ontdek ik nieuwe dingen. En dat vooral in de teksten. Een absolute aanrader, zeker voor fans van stevige en pure, maar vooral eerlijke blues.

Website: www.gerryjablonskiband.com


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl