barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
JvT Band – Bound

Na “Old Love” uit 2011 en “For You” uit 2012 komt binnenkort het derde album uit van de JvT Band. “Bound”, zoals deze gaat heten, beslaat 57 minuten verdeeld over acht songs met onvervalst stevige bluesrock. Eigenlijk zoals we dat van Jeroen van Tuijl kennen. Jeroen wordt op dit album begeleid door bassist Charles Schwarz en drummer Rene Wit. Het album is opgenomen in de Sound Vision Studios in Mesa, Arizono met achter de knoppen Michael Beck, die ook heeft gewerkt met Alice Cooper en andere grootheden.

Zoals op zijn vorige albums al duidelijk was heeft hij ook hier de gewoonte doorgezet om van bekende songs de tekst te nemen en er een geheel eigen bewerking van te maken. Het wordt zo een (bijna) geheel nieuwe song. “Damn Right I’ve Got The Blues” van Buddy Guy is op dit manier onder handen genomen.

De overige zeven songs zijn allemaal eigen werk. Jeroens gitaarstijl houdt wat mij betreft het midden tussen Robin Trower en Uli Roth en het verveelt mij geen ogenblik. Zijn benadering en frasering zorgt dat het spannend blijft. Mijn favoriete songs zijn “Moonshine” vanwege de verrassende tempowisselingen, en de powerballad “Behind Blue Eyes”, overigens niet te verwarren met het nummer met dezelfde naam van The Who.

Nederlandse bluesrock met internationale allure. Liefhebbers hiervan kunnen deze cd zonder enig risico aanschaffen.

Meer informatie staat op de website: www.jvtband.com


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl