barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Ruud Fieten – In Orbit (EP)

Enkele jaren geleden was hij nog een serieuze kandidaat bij het tweede seizoen van ‘Beste Singer-Songwriter van Nederland’. Ruud Fieten brengt deze maand zijn eerste EP, genaamd “In Orbit” uit. Op de EP staan vijf zelfgeschreven songs en ook de instrumenten (gitaar, bas, drums, banjo en toetsen) zijn door hem zelf bespeeld.

De vijf songs zijn bedachtzame werkjes, die een eenzame atmosfeer oproepen. Hij beschrijft het zelf als songs van weggaan en terugkomen, vandaar de titel. Denk wat muziekstijl betreft aan Amerikaanse folk, Westcoast, americana, de muziek van Crosby Stills Nash & Young en Jackson Browne, maar ook aan Engelse folkmuziek. Zeer fraai, zeer muzikaal en met veelzeggende teksten, die het waard zijn om te worden beluisterd. Het zijn stuk voor stuk mooie liedjes en het is moeilijk er een uit te kiezen, die ik het mooist vind. Iedere songs heeft een eigen karakter en moet daarvoor op eigen waarde worden beoordeeld.

Het tv-programma heeft aangetoond dat er nog veel muzikaal talent in Nederland rondloopt en Ruud Fieten bewijst met zijn EP “In Orbit” dat hij tot de hoogste klasse ervan behoort.

Meer informatie via de website: www.ruudfieten.nl

De EP kan worden besteld via de website en vanaf 10 april worden gedownload via ruudfieten.bandcamp.com en hij komt ook op iTunes en Spotify te staan.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl