barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Greg Nagy – Stranded

De echo van zijn scheiding na een huwelijk 24 jaar, zo wordt het geluid van dit album beschreven. Greg Nagy is in 1963 geboren in Flint, Michigan en heeft in die omgeving heel wat muzikale stappen gezet. Bij Michigan denk je al snel aan Motown (Detroit) en de invloed van soul is duidelijk aanwezig is de blues van de heer Nagy.

Begeleid wordt deze zanger/gitarist door Scott Veenstra (drums), Jim Alfredson (toetsen) en Joseph Veloz (bas). Je zou denken dat een cd dat gewijd is aan een scheiding een en al treurigheid laat horen. Dat is echter niet het geval en een aantal songs zijn zelfs vrolijk te noemen. Nagy heeft een warme soulvolle stem en een gitaarstijl die doet denken aan die van Freddie King en Robert Cray. Erg fraai is de titelsong “Stranded”, waarmee meteen een visitekaartje als componist en muzikant wordt afgegeven. Andere hoogtepunten zijn “Long Way To Memphis” en de geheel eigen bewerking van het van Bobby Bland bekende “Ain’t No Love In The Heart Of The City”.

Een prima cd, aanrader.

www.gregnagy.com

Reacties

Frank Roszak op 03-05-2015 22:30

Thanks Eric  Nice review  glad u liked itRegardsFrank Roszak

Greg Nagy op 03-05-2015 22:31

Thank you, Eric.  So sorry you had to go through this as well.  I know so many do.... but I had no idea it could be so difficult a road.  

Hope you are finding happiness these days, and I hope the record offered continued healing.  Making it helped me a bit... 
Warm Regards,Greg
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl