barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John Frick Band – K.02 Sessions

De cd “K.02 Sessions” is het derde album van de John Frick Band. Deze grotendeels uit Den Haag stammende band bestaat naast zanger/gitarist John Frick verder uit Leo Birza (zang, toetsen), Michel de Man (drums), Tom Moerenhout (sax, mandoline, percussie) en Nico Hart (bas). De productie was in handen van Frick en Peter Struijck, die ook op enkele nummers meespeelt. Verder zijn harmonicablazer Rob Nagel en zangeres Debora Hulskamp op enkele songs te horen.

Op de website is te lezen dat de band vooral is beïnvloed door de Chicogoblues (Muddy Waters, Elmore James, Bo Diddley) en de Engelse blues (Peter Green etc.). Deze invloeden zijn op dit album duidelijk hoorbaar. De stijlen die we horen zijn een aangename mix van R&B, rock met de blues als stevige basis. De dertien songs zijn door de band zelf geschreven en liggen goed in het gehoor. Mijn persoonlijke favorieten zijn het duistere “I Just Can’t Go On” en de laatste song, “March For Peace”. Deze valt na de voorgaande elektrisch versterkte blues, boogie en r&b vooral op door het akoestische karakter, de motiverende tekst (follow your dream) en de dobro van Peter Struijck. En horen we daar Tom niet op de mandoline?

Bij hun vorige cd “Urban Crossroads”schreef ik al dat de band een verrijking was voor de Nederlandse blueswereld. Met dit nieuwe album wordt dit nog eens bevestigd.

Website: www.johnfrickband.com


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl