barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Otis Clay – Truth Is (Putting Love Back Into The Music)

“Truth Is” met tussen haakjes “Putting Love Back Into The Music” is eigenlijk al in 2013 verschenen. Maar toen ik hem onlangs toegezonden kreeg vond ik dat geen reden om hem niet alsnog te recenseren. Otis Clay is op 11 februari 1942 geboren, heeft leren zingen in de kerk en zijn eerste opnamen dateren van 1965. Voor dit album is Clay de samenwerking aangegaan met pianist, arrangeur en producer Tom Tom Washington en songschrijver Darryl Carter, die onder meer voor Stax heeft gewerkt en hier zeven songs aanlevert.

Op het album treffen we 68 minuten topklasse soulvolle blues verdeeld over veertien songs aan. Ruim 70 jaar oud toen het album werd opgenomen, maar aan kracht en gevoel heeft de stem van Clay nog niets ingeboet. Hij heeft de gave de overtuiging in zijn zang over te brengen op de luisteraar. Die wordt meegevoerd door de songs; iets wat maar weinig zangers kunnen. Mijn favoriete songs zijn “Walk A Mile In My Shoes”, een Joe South cover, dat al eerder door Clay op een gospelalbum was gezet, en het live opgenomen “I Know I’m Over You”.

Het album is van een zeldzame schoonheid en grote klasse. De combinatie van blues, soul en gospel komt vaker voor, maar Otis Clay weet dat op een zeldzaam hoog niveau te brengen.

Website: www.otisclay.net

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl