barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Boom Band - Deluxe Edition

In de pers werd The Boom Band al snel betiteld als nieuwe supergroep. Logisch, als je ziet wie er deel van uitmaken. De band bestaat uit de gitaristen Jon Amor, Marcus Bonfanti, Mark Butcher en Matt Taylor, pianist Paddy Milner, drummer Steve Rushton  en bassist Scott Wiber. Stuk voor stuk muzikanten die hun sporen hebben verdiend. Het samenvoegen van zoveel talent kan een valkuil zijn, omdat de ego’s dan vaak met elkaar gaan botsen. Op dit album is dit echter niet merkbaar. De band speelt als een hechte eenheid waar de vonken van af spatten.

Het album is in feite in tweeën gesplitst. De eerste tien songs zijn elektrisch en stevig te noemen, een combinatie van southern rock en blues. Vier akoestische songs sluiten het album af. Bij ieder nummer is de leidende rol steeds voor een of enkele van de heren weggelegd, zodat er een behoorlijke variëteit aan stijlen is ontstaan. Het is lastig om te kiezen welk van de songs mij het beste bevalt. Ze zijn allemaal van een erg hoog niveau; er zitten geen zwakke nummers tussen. Maar als het toch moet dan kies ik het bijna acht minuten lange “Red Eye Of The Devil”, met hoofdrollen voor de gitaren van Matt, Jon en Marcus en het orgel van Paddy, en het akoestische “Can’t Find My Way Home, de oude Blind Faith-classic.

Of de Boom Band een kortstondige samenwerking is of er nog meer volgt zal de toekomst uit moeten wijzen. De heren zullen met hun andere bands ook verplichtingen hebben. Dit album is er  nu uit voort gekomen; die hebben we alvast binnen. En het smaakt naar meer.

Website: www.boom-band.co.uk


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl