barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Eric Clapton - Forever Man

Je kunt niet zeggen dat er een gebrek is aan compilatie-albums van Eric Clapton. Om de paar jaar verschijnt er wel weer een en zo ook in 2015. Het album, genaamd Forever Man, beslaat de jaren dat Clapton onder contract stond van Reprise Records, namelijk van 1983 tot en met 2013.

De 2-cd uitgave is verdeeld in een studio- en een live-cd. Bij de 3-cd uitgave is deze uitgebreid met een blues-cd. Over het algemeen is Forever Man een bloemlezing uit het repertoire van Clapton uit deze periode. De albums zijn destijds niet door iedereen even goed ontvangen. Hij varieerde dan ook behoorlijk in stijl en het aanbod wisselde af van simpele popmuziek tot pure, rauwe blues. Dit geheel biedt fraai overzicht.

Bij deze compilatie worden weliswaar de krenten uit de pap gehaald. Toch vraag ik mij af wie hier eigenlijk mee gediend is. De echte fans hebben waarschijnlijk alle albums al of zullen voor de paar songs, die zij misschien niet hebben, niet hun portemonnee trekken. Het is jammer dat er geen nummers op staan, die nooit eerder zijn uitgebracht. Dat zou deze compilatie nog interessant gemaakt hebben.

Website: www.ericclapton.com


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl