barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Scott Ellison – Elevator Man

Tulsa, Oklahoma, muzikaal gezien een vruchtbaar gebied. Immers, mensen als J.J. Cale en Leon Russell komen er vandaan. Ook Scott Ellison is uit deze stad afkomstig en hij heeft een carrière die enkele decennia bestrijkt. Hij was onder meer begeleider van Clarence ‘Gatemouth’ Brown en speelde met de Box Tops, Gary ‘US’ Bonds om maar een paar namen te noemen. Ook solo deed hij van zich spreken en er staan enkele cd’s op zijn naam. Daarnaast heeft hij nog wat filmsoundtracks op zijn naam staan en acteert hij in een aantal tv-series.

Begin vorig jaar mocht ik al de single "Jesus Loves Me (Baby Why Don't You?)" / "Elevator Man" beluisteren en nu is de nieuwe cd verschenen, waar deze songs ook op staan. Begeleid wordt Ellison door Charles Tuberville (gitaar), Gary Gilmore (bas), Jamie Oldaker (drums) en Marcy Levy (background vocals). De dertien songs zijn allemaal originelen, dus geschreven door Ellison met de medewerking van een of enkele van zijn maten. Wat we te horen krijgen is een flinke dosis rockende blues, afgewisseld met funky songs en slowblues. Persoonlijk ben ik wat minder enthousiast over “My Little Sheba” vanwege de sampling sounds, maar de rest van het album maakt dit meer dan goed. Mijn favoriete songs zijn het karig klinkende “Fishsticks And Jelly” en het rockende “She’s On My Trail”.

Op de kleine misser na is het een uitstekend album geworden. Scott Ellison is een goede componist en muzikant, die goede en spannende songs weet te schrijven en uit te voeren.

Website: www.scottellisonblues.comReacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl