barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Stonecold - On Thin Ice

Stonecold is een Belgisch-Nederlands bluestrio, dat bestaat uit 'Little Boy' Wout Verhelst (zang, gitaar, mandoline), Hans 'Grooves' De Veene (bas) en 'Magic' Frank Pauwels (drums, percussie). De band bestaat sinds 2009 en onlangs verscheen in eigen beheer hun debuut-cd “On Thin Ice”.

En 'eigen beheer' is ook in de meest strikte vorm uitgevoerd. Twaalf zelfgeschreven songs, zelf geproduceerd en zelf uitgebracht. Het is een fraai visitekaartje geworden en laat horen wat de heren in hun vingers hebben. De twaalf songs leiden ons langs rock 'n roll, country, rock en blues. De bas van De Veene en drums van Pauwels swingen en houden tegelijkertijd het ritme strak. Wout Verhelst is een goede gitarist, die zijn instrument zowel fel en bijterig als mooi en warm kan laten klinken. Mijn enig puntje van kritiek is dat de zang wat ingetogen overkomt. Dat mag van mij wel iets expressiever. De songs zijn stuk voor stuk zeer fraaie werkjes. Mijn persoonlijke favorieten zijn “Oh Baby”, een boogie met fel gitaarwerk, “Long Time On The Road” met slidegitaar en de slow blues “Feeling Lonely”.

Al met al een prima cd, dat een goed beeld laat zien wat deze drie heren in hun mars hebben. Een aanrader en een band om in de gaten te houden.

Website: www.leftstonecold.com


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl