barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Billy Hector – Old School Thang

Billy Hector draait al heel wat jaren mee in de Amerikaanse blueswereld. Deze uit New Jersey afkomstige gitarist heeft gespeeld met mensen als B.B. King, Johnny Winter, Bo Diddley, Buddy Guy om er maar enkele te noemen en al diverse prijzen in de wacht gesleept. In zijn 35-jarige carrière heeft hij vijftien cd’s uitgebracht.

Met “Old School Thang” verschijnt deze maand zijn nieuwste album op de markt met daarop een cover en tien zelfgeschreven songs. Het aanbod varieert van pure down-home blues, funk, swampblues, waarbij hij experimenten niet schuwt. Vanaf de eerste tonen van de cd tot en met het slotakkoord weet Billy Hector de aandacht te grijpen en vast te houden. Naar mijn mening staan er geen zwakke songs op, dus beperkt ik mij tot het noemen van enkele die bijzondere indruk op mij maakten. “Fake I.D.” valt op door de gitaarimprovisaties van Hector met Mickey Melchiondo, het rauwe, meeslepende “Evil, Slick ’n Sly”, het funky  “Hammer” met door Iceman Albert Collins geïnspireerde gitaarpartijen en tragisch aanstekelijke “Rita”.

Al vanaf de eerste keer luisteren stond voor mij vast dat dit wel eens in mijn persoonlijke top 10 van het jaar 2015 zou kunnen belanden. Een geweldig album, meer hoef ik er eigenlijk niet over te zeggen.

Website: www.billyhector.com

Reacties

Suzan op 22-07-2015 07:00
Eric-
What a swell review! Thank you so much, can't wait to show Billy.  Perhaps we shall meet someday if we can get the band to The Netherlands!
Thanks and stay well,
suzan
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl