barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Cretopia – de nieuwe Blues Heaven in Rotterdam?

Sinds een maand of drie is Stichting Cretopia Rotterdam gevestigd aan de Rotterdamse West-Kruiskade. In het pand, TOKO51 genaamd, wordt onder de enthousiaste leiding van Lennard de Vlieger en Piet Hein plaats geboden aan kunstenaars als muzikanten, schrijvers, ontwerpers, schilders en noem maar op om hun inventiviteit en creativiteit te kunnen uiten. En voor kunstliefhebbers en genieters om deze uitingen te kunnen ervaren. Momenteel wordt er geschilderd, analoge camera’s en draaitafels gerepareerd, meubels gemaakt, workshops gehouden en nog veel meer.

En er wordt ook gemusiceerd. Onder de titel ‘Lekker Zonder Stekker’ worden, zoals de naam al doet vermoeden, akoestische voorstellingen gegeven.

Nu is Lennard een groot bluesfan en mondharmonicaspeler en omdat TOKO51 een prima podium zou kunnen bieden voor blues heeft hij besloten dit te gaan uitproberen. Hij wil er een tweewekelijks gebeuren van maken en hiermee de blues terug halen naar Rotterdam. Niet dat die ooit helemaal weg is geweest, maar het is wel al geruime tijd een ondergeschoven kindje. De Amerikaanse harmonicaspeler Keith Dunn, die momenteel in Rotterdam woont, wordt het middelpunt van deze concerten.

Keith Dunn is geboren in Boston en heeft een muziekcarrière die ruim dertig jaar lang is. Hij heeft opnames gemaakt met Jimmy Dawkins, Billy Boy Arnold, Jan Akkerman en opgetreden met Jimmy Rogers, Stevie Ray Vaughan, Walter Horton, Magic Slim en Hubert Sumlin. Ik noem er maar een paar; de lijst is gewoon te lang. Keith en Lennard willen de blues op een zo breed mogelijke wijze aanbieden. Ook is het de bedoeling om onder leiding van Keith aan educatie te gaan doen. Ideeën te over.

Op zondag 2 augustus a.s. zal Keith Dunn in TOKO51met zijn vaste begeleidingsband optreden. Hoe volgende  optredens er uit gaan zien zal de toekomst verder uitwijzen. Het klinkt allemaal heel spannend. Aan het enthousiasme van Lennard en Piet zal het niet liggen. Als ik zie wat zij in de afgelopen drie maanden al hebben kunnen opzetten, dan zit het met de toekomst van de Blues in Rotterdam ook wel goed.

Datum:  Zondag, 2 augustus 2015

Tijd:       14.00u – 18.00u

Prijs:       € 2,50 (incl. fingerfood)

Adres:    Toko51, West-Kruiskade 51, Rotterdam

Website: www.cretopia-rotterdam.nl

Reacties

Han de Tekort op 01-08-2015 08:46

Leuk. Dit hou ik in de gaten. Daar ga ik zeker eens langs.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl