barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
David Michael Miller – Same Soil

In mijn recensie van Davids eerste album “Poisons Sipped” vorig jaar schreef ik al dat hij iemand was die het verdiende dat we meer van hem zouden horen. Aan deze wens is gehoor gegeven, alhoewel ik betwijfel dat uitsluitend mijn wens de doorslag heeft gegeven. Met dit album wil David Michael Miller een eerbetoon geven aan de rijke en vruchtbare bluestraditie, die hem heeft beïnvloed.

De elf songs zijn door Miller zelf geschreven en het bijzondere is vooral dat meer dan de helft ervan is opgenomen met instrumenten die dateren van voor de Tweede Wereldoorlog. Dit heeft geresulteerd in een album dat ons meeneemt in een wereld van ouderwetse akoestische blues, drijvende gospelritmes en aangrijpende ballads. David heeft een prachtige, heldere stem die uit de gospel/soultraditie komt. Hij is een meer dan goed gitarist en met de hulp van klassemuzikanten als Jim Ehinger, Jason Maynihan en Carlton Campbell is ook zijn tweede album een juweeltje geworden. Mijn favoriete songs zijn het aan Muddy Waters herinnerende “Doing Me In, Doing Me Wrong”, het akoestische “Needle To The Wheel” en het aangrijpende aan zijn opa opgedragen “Man's Got Things To Do”.

Vond ik zijn eerste album al erg goed, deze is nog beter. David Michael Miller is een van die artiesten die op eigen kracht met eigen songs aan zijn carrière werkt. En dat op een uitzonderlijk hoog niveau.

Website: www.davemillermusic.com


Reacties

David Michael Miller op 10-07-2015 16:23
Eric,
Thank you very much!  I posted it on my website.  
Peace…
Dave
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl