barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
JC Smith Band – Love Mechanic

Begonnen als drummer legde JC Smith zijn trommelstokken in 2000 neer en besloot toen zijn carrière als gitarist voort zetten. Dit heeft hem geen windeieren gelegd en Smith en band grossieren in prijzen en nominaties. Met “Love Mechanic” is onlangs het vierde album verschenen.

Vijf van de twaalf songs zijn door JC Smith geschreven. De rest is een goede mix van over- en wat minder bekende bluessongs. De uitsmijter is er bijvoorbeeld een van Toronzo Cannon, één van de minder bekende songs, maar daarom zeker niet de minste van het album. Wat stijl betreft beweegt de band zich van countryblues tot jumpblues, een behoorlijke gevarieerdheid, en de gitaarstijl van Smith doet denken aan die van T-Bone Walker en Albert King. Mijn favoriete songs zijn het dubbelzinnige “Love Mechanic”, de slowblues “Last Night” met heerlijk gitaarwerk en het soulvolle “Come On Home To Me”, dat door het orgel doet denken aan Booker T & the MGs.

Een prima bluesalbum met twaalf goede songs. We horen niets nieuws of revolutionairs, maar het is solide en goed gedaan. Gewoon genieten.

Website: www.jcsmithband.com

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl