barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Kees Dusink – Forever Blue

Kees Dusink, jarenlang gitarist bij de Twelve Bar Bluesband en door de Dutch Blues Awards gekozen tot Beste Bluesgitarist 2012, had al langer het idee om het voor zijn vrouw geschreven “Marian” instrumentaal op te nemen. Nadat hij samen met drummer Frans Ogier, bassist Bas Buis, gitarist Bas Mali, harmonicaspeler Robin van Roon en Willem van der Schoof het Kees Dusink Blues Forever Project had opgezet begon dit idee verder vorm te krijgen.

Na een jaar van repeteren heeft dit geresulteerd in een album met elf instrumentale stukken, waarvan negen eigen songs en twee bewerkingen. En voor wie de gitaarstijl van Kees kent is het niet verwonderlijk dat dit songs van Peter Green betreft, namelijk “Albatross” en “Man Of The World”. De elf songs zitten prima in elkaar. Het is duidelijk dat het album met veel plezier is opgenomen. Dat straalt er gewoon van af. Het zijn over het algemeen rustige stukken, maar zodanig geraffineerd opgezet dat het spannend blijft en de aandacht vasthoudt. Alleen met “Slim Robin’s Boogie”, met daarin een hoofdrol voor Robins harmonica gaat het tempo omhoog en kunnen  de voetjes van de vloer. Hoogtepunten voor mij persoonlijk zijn het al genoemde “Man Of The World”, het door Willems piano gedragen “Time You Know” en de song waar het allemaal om te doen is geweest, “Marian”. De cd komt netjes verzorgd met boekje in een fraai digipack.

Kees Dusink en zeker ook zijn bewijzen eens te meer dat de Nederlandse blues nog steeds springlevend is en dat wij ook de musici hebben die dit dag in dag uit bewijzen. Grote klasse.

Website: www.keesdusinknl


Reacties

Kees Dusink op 14-07-2015 18:21

Hi Eric, 

Dank je wel voor je mooie recensie, gaaf!

groetjes Kees Dusink

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl