barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Zippy Leaps – Zippy Leaps

Zippy Leaps, een nieuwe Nederlandse bluesband met een voorkeur voor het rauwere werk. De spil van de band is zangeres Klaske Bos, die wordt begeleid door gitarist Brend Bakker, bassist Donald van der Goes en drummer Marco Overkamp. De twee laatstgenoemden vormden jarenlang het fundament van de Veldman Brothers, dus dat zit wel goed. Brend is een uitstekende jonge gitarist en met de stem van Klaske kun je alle kanten op: rauw brullend of zacht fluisterend.

Het album bestaat uit tien covers, maar op een enkele song na is gekozen voor nummers die je niet overal tegenkomt. De songs, uiteenlopend van de klassieke blues van Bessie Smith en Ida Cox, de rauwe Chicagoblues van Big Mama Thornton en Koko Taylor tot de country van de Pistol Annies krijgen hier een stevige bluesrockbewerking. Het resultaat is een album met rauwe en stevige blues, waarbij je soms een paar keer moet luisteren om het origineel te herkennen. Als dat je überhaupt lukt. Zelfs de bekendste cover, “Hound Dog”, krijgt hier een versie die je nooit eerder hebt gehoord.

Kortom, een prima album met tien goed uitgevoerde songs. Dat de band andermans nummers goed kan bewerken is duidelijk. Het smaakt naar meer en ik ben ook nieuwsgierig naar eigen werk, dat op een eventueel volgende album te beluisteren is.

Website: www.zippyleaps.com

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl