barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Brad Wilson – Blues Thunder

Brad Wilson komt uit Californië en heeft daar een behoorlijke reputatie opgebouwd als veelzijdig gitarist en bluesrocker. Met “Blues Thunder” heeft hij onlangs zijn zestiende cd met twaalf zelfgeschreven songs uitgebracht. Naast Wilson, die de zang en het gitaarwerk voor zijn rekening neemt, zijn bassist Brian Beal, drummer Amrik Sandhu, toetsenspeler Kirk Nelson en harmonicablazer Tumbleweed Mooney van de partij.

De titel en hoes suggereren een album vol met stevig rockende blues. Maar dat klopt niet helemaal. Wilsons stijl is veelzijdiger en gaat dieper. Rocken kan hij, dat bewijst hij sowieso, maar hij kan ook fijnzinniger te werk gaan. Zo begint hij rustig met “Is It Any Wonder”, rockt als de beste in “Change It Up” en schakelt dan weer over naar jazzy klanken in “Blue Shadows”. En zo gaat het verder. Rockende blues wordt afgewisseld met andere stijlen, waardoor een palet aan blues te horen is. Mijn favoriete songs zijn het stevige, doch melodische “Never Again” en “Step By Step” met hoofdrollen voor gitaar en harmonica.  

Voor wie Brad Wilson nog niet kent is het de hoogste tijd om eens naar hem te gaan  luisteren. En “Blues Thunder” is daar prima geschikt voor.

Website: www.bradwilsonlive.com

Reacties

Han de Tekort op 27-08-2015 07:01

Wauw, dat klinkt goed.

Brad Wilson op 27-08-2015 08:38

Thank you Eric Campfens! Great to be included on Barn Owl Blues!

Brad Wilson op 27-08-2015 08:40

Hi Eric, Nice to meet you you! Excited to have your review of Blues Thunder!!! Thank you! I will promote this on my sites and resume. I plan to tour the Netherlands Nov. 25 - Dec. 6th Maybe we might meet at a show! Very best regards and thank you again for your review on your web site! Best regards, Brad

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl