barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Small Blues Trap – Time Tricks

Dat de blues wereldwijd verspreid is dat is bekend; het wordt zelfs in ons eigen kikkerlandje gemaakt. Dus waarom kan het ook niet uit Griekenland komen. Small Blues Trap is hier een bewijs van. De band bestaat al ruim elf jaar en is samengesteld uit Paul Karapiperis (zang, gitaar, harmonica), Lefteris Besios (bas) en Panagiotis Daras (gitaar, viool, percussie). Hun recente album “Time Tricks” is het vijfde dat zij uitbrengen.

Het album bestaat uit zeven door de bandleden  zelf geschreven nummers. Wat stijl betreft moet je denken aan de countryblues uit de Mississippi Delta en de vroege, nog ongepolijste stadsblues uit Chicago en Detroit. Maar ook voor uitstapjes zijn zij niet bang, zoals door het vioolspel in "A Strange Shade Of Red" of het funky "I Wish I Could Fly". Mijn favoriete songs zijn het al genoemde en hypnotiserende "A Strange Shade Of Red" en de Chicagoblues "I’m Leaving This Town".

Een prima album. Blues dat diep in de Mississippi klei is geworteld., maar er zeker niet is blijven vaststeken. Als Small Blues Trap representatief is voor de Griekse blues dan hoeven we ons daar in ieder geen zorgen over te maken.

Website: www.smallbluestrap.gr

Reacties

Han de Tekort op 03-08-2015 07:03

Klinkt goed.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl