barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Sonny Landreth – Bound By The Blues

De gitaarvirtuoos uit Louisiana wordt over het algemeen als een bluesman, hoewel hij het niet schuwt om zich in andere muziekstijlen te profileren. In zijn carrière verraste hij ons ook met country, jazz, zydeco. Het laatste eigenlijk nog het meest, vandaar zijn bijnaam ‘King of Slydeco’. Na zijn uitstapje naar jazz en fusion op zijn vorige album is Sonny Landreth op “Bound By The Blues” teruggekeerd naar de blues.

De tien songs zijn een combinatie van covers van vooroorlogse songs en eigen materiaal. Het is duidelijk waarom Landreth tot de absolute top van de slidegitaristen behoort.  Naast Landreth wordt het trio gecompleteerd door David Ranson: (bas, zang) en Brian Brignac (drums, percussie, zang). Vol verve worden de songs gebracht. De vaak vertolkte klassiekers als “It Hurts Me Too”, “Key To The Highway” en “Dust My Broom” krijgen een geheel eigen bewerking, waardoor het gevoel van ‘daar-heb-je-er-weer-een’ achterwege blijft. Zeer indrukwekkend is Sonny’s bewerking van de moeilijk speelbare “Cherry Ball Blues” van Skip James.

Fijn dat Sonny Landreth weer is teruggekeerd naar de basis. Het is een fraai album geworden met een tiental prima uitgevoerde songs.

Website: www.sonnylandreth.com

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl