barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Beat Daddys – Hoodoo That We Doo

The Beat Daddys is een bluesband uit Indiana gevormd rond Larry Grisham (zang, gitaar, harmonica) en Tommy Stillwell (gitaar, achtergrondzang). Het kwartet wordt gecompleteerd door bassist Big John Rochner en drummer David Parks. De band is in 1986 met Grisham en Stillwell opgericht. Op een gegeven moment zocht laatstgenoemde zijn heil elders. Inmiddels maakt hij weer deel uit van de band en onlangs is “Hoodoo That We Doo” verschenen, het eerste album sinds 20 jaar waar beiden op te horen zijn.

Op het album staan elf songs waarvan er negen door Grisham en Stillwell, hetzij samen of alleen, zijn geschreven. Het is opvallend hoe makkelijk en zonder enige merkbare inspanning de heren de songs vertolken. Het geeft een relaxte sfeer aan het album mee. Maar denk niet dat het vervelend en slaapverwekkend is. Integendeel, de muziek is juist spannend en meeslepend. Van de swamp-/gospelblues van “These Chains”, de soulblues in “Been Thinkin’”, het uptempo “The Blues Can Heal Ya’” en het rockende “I Need A Woman” horen we een behoorlijk breed scala aan bluesstijlen.

Er worden geen grenzen verlegd, maar ook daarbinnen valt genoeg moois te ontdekken. Iedere song is van een bijzonder hoog niveau; het is moeilijk om de beste te benoemen. Dat doe ik dan ook niet. Ik raad aan om het album zelf maar te beluisteren.

Website: www.thebeatdaddys.com


Reacties

Han de Tekort op 17-08-2015 14:42

Klasse. Weer zo'n goede tip.

Thanx, Han

Tommy Stillwell op 17-08-2015 22:24

Hello,

Yes, thanks you very much for the fine review of our work.
I enjoyed reading what you had to say and I could tell you put a lot of thought into your words.
I look forward to hearing from you.
Thank you again.
Best regards,Tommy Stillwell
Frank Roszak op 11-10-2015 11:23

Thank you very much Eric  appreciate everythingRegardsFrank Roszak

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl