barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Blues Overdrive – Clinch!

In hun dertienjarig bestaan heeft The Blues Overdrive in het thuisland Denemarken een behoorlijk grote reputatie opgebouwd. Na hun titelloze debuutalbum uit 2012 is onlangs hun tweede cd “Clinch!” verschenen. De band bestaat uit Martin Olsen (zang, gitaar), Andreas Andersen (gitaar), Thomas Birck (bas, Resonator) en Lars Heiberg (drums). Daarnaast speelt Duke Robillard op twee nummers mee. Het feit dat iemand van een dergelijke statuur mee doet bewijst de kwaliteit van de band.

Negen van de tien songs zijn door Olsen geschreven. Opvallend is het relaxte karakter van de songs. Af en toe komt het laid-back gevoel, dat we kennen van J.J. Cale, om de hoek kijken. Het sterkst is dat in “Rolling Thunder” en “Woman Of Love”. Verder horen we een scala aan stijlen als swampblues en Chicagoshuffles en boogie. Mijn favoriete songs zijn “Daughter Of The Devil”, de enige cover en een van de songs met Robillard, en het uptempo “Living Here Without You”.

Dit album is voor mij een zeer aangename kennismaking met deze band. Een absolute aanrader voor iedere bluesfan.

Website: www.bluesoverdrive.dk


Reacties

Martin Olsen op 27-08-2015 18:24
Hi Eric
Thanks a lot for this! We are happy you liked it.  Feel free to recommend us to bookers and promoters in you area. We would love to come to Holland and play
best regards,
Martin Olsen

The Blues Overdrive

Han de Tekort op 28-08-2015 14:31

Dat doet me denken aan J.J. Came. Klinkt best goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl