barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
The Blues Rebels – Open Road

Het is duidelijk dat ook Israel een levendige bluesscene heeft; de afgelopen tijd vallen er met enige regelmaat cd’s uit dit land bij mij op de deurmat. Een van deze bands is The Blues Rebels. De band bestaat sinds 2012 en heeft inmiddels al gespeeld met mensen als Johnny Winter, Joe Louis Walker en Bernard Allison om er maar een paar te noemen. Dov Hammer (zang, harmonica), Andy Watts (gitaar), Amos Springer (basgitaar) en Avi Barak (drums) hebben  onlangs hun debuut-cd “Open Road” uitgebracht.

De veertien songs op het album zijn door Hammer en Watts geschreven. Liefhebbers van de wat stevigere blues zouden hier zeker naar moeten luisteren. De ritmesectie swingt en houdt de zaak strak op orde, gitaar en harmonica versieren het geheel. Verwacht niet iets nieuws of revolutionairs, maar het geheel zit goed in elkaar. Er wordt uitstekend gemusiceerd, de songs zijn rauw en melodieus en de heren weten de juiste emotie over te brengen. Mijn favoriete songs hier zijn de boogie “Devil By My Side”, “Turn Back The Clock” met een spannende baslijn en het rustige instrumentale titelnummer “Open Road” met een hoofdrol voor de gitaar van Watts.

Een uitstekend debuutalbum en een bewijs dat deze band alles in zich heeft om ook buiten Israel heel groot te gaan worden.

Website: www.blues-rebels.com


Aanvulling 8.8.2015:

Het volledig album is ook te beluisteren op https://thebluesrebels.bandcamp.com/album/open-road
Reacties

Andy Watts op 06-08-2015 16:51

THKS A LOT MUCH APPRECIATED  RGDS ANDY

Eric Campfens op 08-08-2015 07:58

8.8.2015 Aanvulling:

Het volledige album is te beluisteren op https://thebluesrebels.bandcamp.com/album/open-road

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl