barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dalannah and Owen – Been Around a While

Heel bijzonder, dit album van het Canadese duo Dalannah and Owen. In 2014 toevallig samengekomen hebben zangeres Dalannah Gail Bowen en bassist Owen Owen Owen (inderdaad, dat is zijn artiestennaam) nu hun debuutalbum “Been Around A While”. Gezamenlijk kunnen zij terugkijken op een muzikale carrière van zo’n 90 jaar. Dalannah zingt al 49 jaar blues, jazz en gospel en Owen draagt ook 41 jaar bij.

Ik schreef al dat dit een heel bijzonder album is. De enigen die namelijk te horen zijn zijn Dalannah en Owen. Zang slechts begeleid door basgitaar. Karig? Het is maar hoe je het bekijkt. Er is in ieder geval geen overdaad aan orkestratie. Maar dat wil niet zeggen dat het een saaie boel is. Beiden zijn vakmensen, die met spaarzame middelen een prima album hebben afgeleverd. Van de elf nummers zijn er vijf door henzelf geschreven. Verder horen we klassiekers die we kennen van Robert Johnson, B.B. King, Son House en anderen, maar dan in een D&A-uitvoering. Mijn favoriete songs zijn de eigen compositie “Heaven’s Right Here” en het van B.B. King bekende “Why I Sing The Blues”.

Het ontbreken van gitaar, drums, keyboards doet in het geheel geen afbreuk aan de kwaliteit van dit album. Integendeel, ik denk zelfs dat hier juist de kracht in ligt. De zang van Dalannah  en de betekenis van teksten neemt m.i. hierdoor juist toe. Klasse.

Website: www.dalannahandowen.com


Reacties

Han de Tekort op 04-09-2015 15:16

Jammer dat het filmpje niet langer is. Maar wat een bassist!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl