barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
David Gogo – Vicksburg Call

Ook aan deze kant van de Atlantische Oceaan is de Canadese bluesrockgitarist geen onbekende meer. Met “Vicksburg Call”, zijn veertiende cd, bevestigt hij nogmaals zijn verdiende reputatie. David Gogo heeft een muzikale loopbaan van meer dan twintig jaar en hij grossiert in prijzen en nominaties.

Op “Vicksburg Call” horen we naast eigen songs ook covers van Stephen Stills, Annie Lenox en Neil Young. De band speelt hecht en vormt een prima basis voor Gogo. Zoals we van hem gewend zijn is het een gevarieerd album geworden met soms stevig rockende blues en dan weer gevoelige ballads. Gogo is naast een uitstekende en melodieus spelende gitarist ook een goede zanger met een rauwachtig, soulvol geluid. Daarmee komt hij zowel op het ruigere werk als de ballads goed tot zijn recht. Mijn favoriete songs zijn de bluesshuffle “Fooling Myself” met Kim Simmonds (Savoy Brown) als gastgitarist, de Stephen Stills song “Jet Set (Sigh)” en het gevoelig gezongen “Why” dat we kennen van Annie Lennox.

Een prima album met tien uitstekende songs. Wederom een bevestiging dat David Gogo tot de top behoort van de hedendaagse bluesrock. Aanrader!

Website: www.davidgogo.com

Reacties

Han de Tekort op 08-09-2015 10:32

Dat klinkt goed, zeg.

David Gogo op 09-09-2015 07:00

Dank U Wel !!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl