barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Tad Robinson – Day Into Night

Blues is niet zo maar blues. Ook in dit genre bestaan vele schakeringen. Er is de klassieke country- of cityblues, er is blues dat tegen rock aanleunt, en blues dat jazzy klinkt. En zo bestaat er een heel palet van kleuren. Een andere kleur is de blues die meer naar soul neigt. Een van de exponenten die deze vorm vertegenwoordigen is Tad Robinson. Tad is in 1956 geboren in New York en is in 1980 afgestudeerd aan de School of Music van de Indiana University. Hij is vanaf zijn schooltijd bezig met diverse bands. Naast cd’s met o.m. Big Shoulder en Dave Specter heeft hij ook een aantal soloalbums op de markt gebracht. Deze vruchtbare carrière heeft onder meer geresulteerd in meerdere prijzen en nominaties.

Met “Day Into Night” is onlangs zijn zesde soloalbum verschenen. Hij wordt begeleid door een prima band, bestaande uit gitarist Johnny Moeller, bassist Steve Gomes, drummer Robb Stupka en toetsenspeler Kevin Anker. Er zijn wat gastrollen weggelegd voor de gitaristen Anson Funderburgh en Alex Schultz. Tad is een uitstekende zanger met een prachtig fluwelen en soulvol stemgeluid. De twaalf songs zijn smaakvol en stuk voor stuk meeslepende werkjes geworden. Bijzonder fraai vind ik zelf “Lonely Talking” met de gitaar van Funderburgh, “Nightwatch” dat aan Bobby Bland doet denken en  “While You Were Gone”, waarop Tad een stuk smerig mondharmonica laat horen.

Een erg goed album vol met gevoelige soulblues. Tad heeft een mooie meeslepende stem en gesteund door een uitstekende band is dit een juweeltje geworden.

Website: www.tadrobinson.com


Reacties

Han de Tekort op 10-09-2015 16:00

Grote Klasse!

Tad Robinson op 13-09-2015 10:01

Eric,

Thanks so much for sending this fine review to me, and for your kind words about the new album!
Hope you are doing well!
Peace,
Tad
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl