barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Todd Wolfe Band – Long Road Back

Hij wordt door collega’s gezien als een van de beste gitaristen. Nu is muziek maken niet meetbaar op beste, snelste of grootste, maar als mensen als Sheryl Crow, Sonny Landreth en Leslie West zich lovend over iemand uitlaten dan is het wel duidelijk dat we hier met een erg goede gitarist te maken hebben. En dat bewijst Todd Wolfe weer op zijn meest recente album “Long Road Back”. Hierop wordt hij ondersteund door zijn vaste band, bestaande uit bassiste Justine Gardner, drummer Roger Voss en de teruggekeerde organist John Ginty.

Het album bevat twaalf songs, acht van de gehele band, een van Todd Wolfe alleen en verder covers van Sheryl Crow, Cream en Stephen Stills. Na het album enkele keren beluisterd te hebben kan ik tot de conclusie komen dat hier een fraai stuk muziek is neergezet. Het is een band met uitstekende musici, die elkaar goed aanvoelen. Het orgel van Ginty houdt, hoewel grotendeels op de achtergrond, de hele boel bijeen en gesmeerd. Het is duidelijk dat Wolfe c.s. put uit de rijke bluesrockgeschiedenis van classic rock, tot energieke shuffles en meeslepende ballads.

Voor de liefhebbers van dit genre is het zeker waard dit album te beluisteren. Alle anderen moesten het ook maar proberen. Ze worden niet teleurgesteld.

Website: www.toddwolfe.com

Reacties

Rick Lusher op 28-09-2015 15:54
Thank you so much

Rick

Han de Tekort op 29-09-2015 07:11

Weer terug van vakantie?

Klinkt goed. Altijd lastig met live-opnamen, maar ik heb wel een indruk.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl