barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Charlie Musselwhite – I Ain't Lyin'....

Al meer dan vijftig jaar is Charlie Musselwhite binnen de blues een grootheid. Geboren in Mississippi heeft hij het vak in Memphis en Chicago van de besten geleerd. Ook voor hem geldt 'de oudjes doen het nog best'; de inmiddels 71-jarige harmonicavirtuoos toert nog steeds de wereld rond en brengt regelmatig nieuwe cd's uit.

Onlangs verscheen “I Ain't Lyin'....” met elf nummers die in september en december 2014 in respectievelijk Sonoma, CA en Clarksdale, MS zijn opgenomen. Musselwhite wordt begeleid door zijn vaste band, bestaande uit gitarist Matt Stubbs en de strak bassende Steve Froberg en drummende June Core. Het album geeft op prima wijze weer hoe Musselwhite c.s. live klinkt: ongepolijst, puur en natuurlijk. We horen shuffles, ballads, uptempo en slowblues. Niets nieuws of bijzonders, zul je denken, maar door het vakmanschap van de vier heren blijft het spannend en fris. Ook de nummers die we al kennen zijn weer net even anders, zoals “If I Should Have Bad Luck” waar het pianointro door Charlie's mondharmonica is vervangen.

Voor fans van echte handgemaakte blues en vanzelfsprekend voor liefhebbers van mondharmonica is dit album een aanbeveling.

Website: www.charliemusselwhite.com


Reacties

Han de Tekort op 27-10-2015 19:11

De oudjes doen het nog best

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl