barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Deb Callahan – Sweet Soul

De in Philadelphia woonachtige Deb Callahan brengt met “Sweet Soul” haar vijfde album uit. Deb is goede blues-/soulzangeres met een stem die zowel krachtig als suikerzoet kan klinken. Op het album wordt zij begeleid door gitarist Allen James, die ook in haar eigen band speelt, alsmede toetsenspeler Mike Finnigan, bassist Reggie McBride, harmonicablazer Jimmy Powers en drummer Tony Braunagel, die ook de productie in handen had. Johnny Lee Schell hanteert de slidegitaar op een van de songs. Elke muzikant heeft een cv om ‘U’ tegen te zeggen en de lijst met artiesten met wie zij hebben samengespeeld zou te lang zijn om hier op te voeren.

Met deze veelzijdige band komen Debs stem en de songs uitstekend tot hun recht. Van de dertien nummers zijn er acht door Deb Callahan zelf geschreven. Wat stijl betreft bevinden we ons in de tegen de soul aanleunende blues. De eigen composities zijn kleine verhaaltjes, die allemaal iets vertellen over haar leven of observaties. Voorbeelden hiervan zijn “Seven States Away”, dat zij schreef toen zij haar vierjarige zoon tijdens een van haar tournees miste, en “Step Back”, waarin zij vertelt een stapje terug te doen en te genieten van het leven. Ook mijn favoriete song, de blues “Slow As Molasses, Sweet As Honey” geeft dit advies.

Dit album van absoluut grote klasse. Prima songs, goed gemusiceerd, je blijft er naar luisteren. Mijn aanbeveling heeft het zeker.

Website: www.debcallahanband.com

Reacties

Han de Tekort op 17-10-2015 08:29

Klinkt inderdaad goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl