barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Dudley Taft – Skin And Bones

Met zijn vierde album “Skin And Bones” bewijst Dudley Taft wederom dat hij een naast een echte bluesrocker ook een prima songwriter is. Tien van de elf nummers zijn door hem geschreven. De enige cover is “Leland Mississippi Blues” van Johnny Winter, een van Dudley's grote voorbeelden. Dudley wordt begeleid door bassist John Kessler, drummer James Patterson en toetsenisten Reese Wynans en Eric Robert. Rachel Williams en Ashley Christensen zorgen voor de achtergrondzang.

Zoals gezegd, Dudley Taft is een bluesrocker en het is dan ook een behoorlijk stevig album geworden. Stevig, doch verfijnd. Bluesrock, de Seattle sound, southern rock, het komt allemaal langs. Maar de basis blijft de blues. Tussen het rockgeweld duiken een aantal prima bluessongs op. De ballad “One Of These Days”, een rustpunt op het album, verdient een aparte vermelding. Het opwindende “Without You” en het uitstekende gitaarwerk in “Ain't Nothing Gonna Stop” zijn twee andere juweeltjes.

Dit album toont Dudley Tafts grote klasse, zijn intelligente teksten en kwaliteiten als songwriter. Aanbevolen voor fans van het stevige blueswerk.

Website: www.dudleytaft.com


Reacties

Νεα εγνατι op 02-11-2015 13:09

Μεταφορές μετακομίσεις Νεα εγνατία Καβάλας Ο.Ε.

Han de Tekort op 03-11-2015 06:19

Ik heb zijn vorige cd en hem ook al live gezien. Door deze recensie heb ik deze ook besteld

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl