barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
John Mayall – Find A Way To Care

Hij weet maar niet van ophouden, deze John Mayall. Ook op 81-jarige leeftijd (29-11-1933) toert hij nog de wereld rond en hij brengt weer een cd uit met nieuw materiaal. Opgenomen in de studio van Eric Corne en uitgebracht op diens Forty Below label wordt Mayall begeleid door de heren, die inmiddels alweer zeven jaar zijn vast band vormen. Op gitaar horen we Rocky Athas, Greg Rzab op basgitaar en Jay Davenport op drums. John Mayall houdt zich bezig met de rest: zang, piano, orgel, wurlitzer, clavinet, gitaar en harmonica. Ik duik hierbij maar niet in het verleden van Mayall, daarvan hoort iedere rechtgeaarde muziekliefhebber op de hoogte te zijn.

Horen we iets geheel nieuws en revolutionairs op “Find A Way To Care”? Nee, dat niet, die tijd heeft Mayall wel gehad. Maar wat we horen is opnieuw van hoge kwaliteit. Van de twaalf songs zijn er vijf door Mayall geschreven, waarvan een samen met de bassist Greg Rzab. De rest is van mensen als Don Robey, Lightnin’ Hopkins en Muddy Waters om er maar een paar te noemen. De songs klinken fris en het aanbod is goed gebalanceerd. Bijzonder fraai vind ik het spaarzaam gespeelde “Long Distance Call”, het vlotte “Find A Way To Care” en het maatschappijkritische “War We Wage”, dat we al van Matt Schofield kennen.

Rust roest, moet John Mayall wel denken. Ook na een carrière van ruim zestig jaar weet hij nog steeds te boeien. Een prima cd.

Website: www.johnmayall.com

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl