barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Rich Harper – Ellwood And Me

Rich Harper is een man die we kennen van de stevige bluesrock, southern rock, stampwerk en gillende gitaren. Maar degene die hem vaker hebben gehoord weten dat deze uit Pittsburgh PA afkomstige gitarist ook zijn gevoelige kant heeft en naast het ruige werk ook mooie ballads kan maken.

Na het overlijden van zijn vader schreef hij het akoestische “When Dad Paid All The Bills”, herinnerend aan een opmerking van zijn vader, dat hij zich later zou realiseren dat het leven makkelijker was toen pa nog de rekeningen betaalde.  Hij besloot daarna een grote wens in vervulling te laten gaan en een volledig akoestisch album te maken. Zijn kat Ellwood week tijdens de opnamen niet van zijn zijde, vandaar de titel van het album. Toen de songs werden geschreven overleed Ally, het zusje van Ellwood, en tijdens de opnamen verloor Rich achtereenvolgens nog zijn moeder en Ellwood. Hierdoor is het een zeer persoonlijke album geworden.

Het album is gevuld met tien uitstekende bluessongs. Rich Harper is een uitstekend gitarist, vooral zijn slidewerk is indrukwekkend te noemen, maar ook met fingerpicking staat hij zijn mannetje. De songs gaan over verlies, over relaties, situaties waar ieder mee te maken krijgt. Mede doordat de songs akoestisch zijn komt de inhoud ervan goed tot uiting. Mijn favoriete nummers zijn het al genoemde “When Dad Paid All The Bills” met geweldige fingerpicking, het dreigende “Devil He Done Told Me” en het gejaagde “Never Again”. Een uitstekend album.

Website: www.richharper.com


Reacties

Rich Harper op 11-10-2015 11:26

Thanks Eric for the wonderful review. Glad you liked it. You nailed it. Alot of personal feelings there. Onward...

Han de Tekort op 11-10-2015 22:01

Ik ken hem. Prima muzikant. Dit is een indrukwekkend album.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl