barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Smal Water - 7”-single

Na het beluisteren van de vier nummers van de 7”-single van Smal Water zit ik een beetje met het omschrijven van wat ik eigenlijk heb. De heren zingen over alledaagse dingen, simpel, zonder opsmuk, Nederlandstalig. Hun stijl omschrijven zij zelf als Vuige dixie delta country blues en daar kan ik zeker in mee gaan. Het duo, dat zich Smal Water noemt, bestaat uit Matthijs Smal (zang, gitaar, banjo, voetstampen) en Dennis Water (drums, klarinet, kazoo, fluit en bijzingen).

Op hun eerste mini-cdr stonden vier songs, waar ik zo’n beetje dezelfde omschrijving aan gaf. Op 11 oktober verschijnt hun 7”-singel uitsluitend op vinyl met weer vier nummers, t.w. “Niet gaan”, “Jou”, “7 uur”en “Gaan”. Vier keer alledaagse onderwerpen die in een countryblues-jasje worden gebracht. Kortom, gewoon leuk en zeker waar om te worden beluisterd.

De single is voorlopig alleen rechtstreeks bij de band verkrijgbaar via de website. Kijk daar ook voor de optredens. De release vindt plaats op 11 oktober om 16:00 uur in de Oude Posa in Amersfoort.

Website: www.smalwater.nl

Reacties

Han de Tekort op 10-10-2015 08:24

Heel apart. Klinkt best goed

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl