barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Mojo Man - cd-presentatie, Bibelot Dordrecht 20 november 2015

Een relatief nieuwe band aan het Nederlandse rock- en bluesfirmament is Mojo Man. Relatief nieuw, want de band is al een tijdje bezig en heeft al naam gemaakt in het club- en festivalcircuit. Op vrijdag 20 november jl. werd in poptempel Bibelot in Dordrecht het debuutalbum “Mojo Man” gepresenteerd. Een uitstekend album met opwindende en energieke blues en rock 'n roll. Na het beluisteren van het album en het bekijken van een aantal filmpjes op YouTube was ik benieuwd naar het live-geluid van de heren.

Mojo Man bestaat uit Marcel Duprix (zang, gitaar), Theo van Niel Jr (gitaar), John Aponno (bas), Rick van der Vlist (drums) en de Mojo Horns, een vijfkoppig blazerssectie met Reinier Zervaas (tenorsax), Henk Bruggeman (baritonsax), Robert van der Laaren (tenorsax), Robert Bogaart (trompet, flugelhorn) en Marco Muusz (trompet). De band beukte er in een kleine anderhalf uur tijd een mix van rock 'n roll, blues, soul en jazz uit. Er wordt strak gespeeld, waarbij drums en bas voor een stevige basis zorgen. De charismatische voorman Duprix heeft een prima stem, waarmee hij zowel kan brullen en fluisteren, de uitstekende gitarist Theo van Niel Jr tovert de ene na de andere lick en solo uit zijn instrument en de blazers zorgen voor de soul. Een uitstekende combinatie. Er worden niet uitsluitend nummers van de cd gespeeld, maar die vormen wel het grootste deel. We horen o.a. als “On The Floor”, “Hip Shakin' Mama” en “Kansas City”.

Na het optreden kan ik alleen maar concluderen dat de band live nog beter is dan zij op het, overigens uitstekende, album laat horen. Live zit er nog meer muzikale gelaagdheid in, meer soul, meer diepgang, meer reuring. Mojo Man is een verrijking van de Nederlandse blues- en rockwereld.

Reacties

Han de Tekort op 25-11-2015 06:35

Een goede band. Ik had ze al gezien op TV Rijnmond.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl