barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
No Blues – Oh Yeah Habibi

Dat westerse en oosterse cultuur samen iets moois kunnen opleveren bewijst de Nederlandse No Blues. Een unieke combinatie van americana en Arabische muziek, die zij zelf 'arabicana' noemen. De band bestaat tien jaar en heeft onlangs haar zesde album “Oh Yeah Habibi” uitgebracht. No Blues wordt gevormd door Ad van Meurs (zang, gitaar), Haytham Safia (zang, u’d), Ankie Keultjes (zang, synthesizer), Osama Maleegi (percussie) en Anne-Maarten van Heuvelen (zang, bas).

De twaalf nummers voeren ons zowel langs de Mississippi als door de Sinaiwoestijn. Het is even wennen, maar neem er rustig de tijd voor. Het is het absoluut waard. Een samengaan van blues en country met Arabische muziek. De band is niet bang om actuele thema's aan te spreken en thema's als de huidige vluchtelingencrisis en religieus fanatisme worden aangesneden.

Een meer dan uitstekend album. Zoals gezegd, het is even wennen, maar laat het bezinken en geniet van deze oosters-/westerse samenwerking.

Website: www.noblues.nl


Reacties

Anne-Maarten van Heuvelen op 19-11-2015 18:29

Hoi Eric,Leuke recensie! dank. Met mijn blues rock trio Black Top hebben we na twee albums net een EP uitgebracht. Hij heet Pay My Dues en staat op Spotify. Hier is de bijbehorende clip. https://www.youtube.com/watch?v=6M33kpm8MMk Als je er iets mee zou willen doen, zou dat fijn zijn! Groetjes Anne-Maarten

Han de Tekort op 20-11-2015 06:26

Heel bijzonder. Klinkt goed.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl