barnowlblues.punt.nl
by Eric Campfens
Bobby Flurie – While You Were Sleeping

De naam Bobby Flurie zal niet meteen iedereen bekend in de oren. Ik kreeg van Michael de Jong de tip eens naar hem te luisteren. Een dikke dertig jaar geleden was Bobby de sologitarist in de Michael de Jong Band gespeeld. Bobby Flurie is een uitstekende gitarist, die ooit door Roy Buchanan onder dienst hoede is genomen. Hij heeft gespeeld bij Country Joe & the Fish, de Quicksilver Messenger Service, Big Brother & the Holding Company om maar een paar namen te noemen. Daarnaast heeft hij ook als soloartiest naam gemaakt als veelzijdig gitarist.

In november is zijn nieuwe album “While You Were Sleeping” uitgekomen. Een album met tien nummers, waarin Flurie beschrijft wat hem deze tijd zoal bezig houdt. Met de cd is alleen Flurie bezig geweest. Alle instrumenten, de productie en dergelijke zijn in zijn huisstudio opgenomen. Zo af en toe hoor je dat hij gebruik heeft gemaakt van een auto tune en bij de achtergrondzang een vocal harmonizer

De titel “While You Were Sleeping” slaat op zijn gebruikelijke werktijden, namelijk 's nachts. Ook op dit album laat hij horen dat hij een grandioze gitarist is: vlijmscherp, smaakvol en veelzijdig. Nummers die bijzondere indruk op mij maakten zijn de slowblues “What The Blues Means”, het instrumentale “Song For My Father” en de ballad “Clarity”.

Website: www.cjfishlegacy.com/bobbyfluriewebpage


Reacties

Bobby Flurie op 25-12-2015 10:50

Eric, Thank you so much for the review. I found it to be very descriptive and very well written. We independent artists are forever in the debt of those who help promote us. All the best wishes for a happy holiday season to you and your family, and friends!

Han de Tekort op 25-12-2015 13:34

Super

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl